Een vakantiehuis Durbuy en bungalow Durbuy zijn hier te boeken.

Durbuy is een Waalse stad en gemeente in de Belgische provincie Luxemburg. De totale oppervlakte bedraagt 156,61 km² en bestaat uit de volgende subgemeenten: Durbuy, Barvaux, Bende, Bomal, Borlon, Grandhan, Heyd, Izier, Septon, Tohogne, Villers-Sainte-Gertrude en Wéris. Op 1 januari 2018 had de gemeente 11.374 inwoners, met als meest bevolkte stad Barvaux en niet Durbuy zelf, dat in België bekend staat als de kleinste stad van het land.

Geschiedenis

De eerste sporen van menselijke bewoning in Durbuy dateren uit het Paleolithicum Magdalena, bijv. B. de menhir van Heyd. De streek van Durbuy lag op de route van de Romeinse weg tussen Tongeren en Aarlen. In de middeleeuwen was Durbuy een belangrijk handelscentrum. In 1331 verleende Johann von Luxemburg stadsrechten.

Attracties

Het middeleeuwse stadscentrum aan de Ourthe met smalle straatjes en kasseien trekt jaarlijks 1,5 miljoen toeristen naar de stad, die het toeristisch centrum adverteert als de “kleinste stad ter wereld”.

Le chateau de Durbuy

In 1731 werd kasteel Durbuy herbouwd op de ruïnes van het oude kasteel. Het huidige gebouw is het resultaat van een reconstructie uit de achttiende eeuw en een grote restauratie in 1880-1882 door de gravin d’Ursel, wiens familie het kasteel van 1756 tot nu bezit.

L’église Saint-Nicolas

De bouw van de Sint-Niklaaskerk begon in 1630 en werd ingewijd in 1643. Het herbergt een doopvont uit de zestiende eeuw en grenst aan het voormalige klooster van Récollets.

Halle aux blés

De hal die al in 1380 werd genoemd, in zijn huidige staat, dateert van 1530 tot 1540. Het was een markthal en de jurisdictie van de rechterlijke macht. Het huidige gebouw staat sinds 1976 op de Waalse Erfgoedlijst en herbergt culturele tentoonstellingen.

Parc des Topiaires

Aan de oevers van de Ourthe ligt de boomtuin “Jardin Topiaire”. Het grootste deel van het park bestaat uit buxusbomen waaruit artistieke sculpturen zijn gesnoeid. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht over de oude binnenstad van Durbuy. Met zijn 250 vormsnoei was het park “een groen Disneyland tussen komedie en kitsch, perfect voor een leuk familie-uitje”, schreef Christa Hasselhorst.

Wéris dorp

Het dorp bij Durbuy staat bekend om zijn megalieten, graven en staande stenen. De staande stenen van Wéris

Stedenbanden

Zustersteden van Durbuys zijn Hanyū in Japan (sinds 1990), Östhammar in Zweden (sinds 2000) en Nieuwpoort in België (sinds 2005). Er bestaan ​​ook vriendschaps- en partnerschapsrelaties met La Bresse in het Franse departement Vogezen.

Kaart Durbuy